Dumplingskola

DUMPLINGSKOLA UNDER LEDNING AV KINESISK DUMPLINGMÄSTARE

Här får du under en kväll prova på att göra fyra sorters dumplings från olika regioner i Kina, allt under ledning av restaurangens kinesiska dumplingmästare.

Under kvällen får du testa att göra dumplings i olika former och av varierande svårighetsgrad. Smaksättningen och utseendet hos dumplings skiljer sig mycket åt i Kinas olika regioner.

– Med tanke på att dumplingtrenden vuxit sig allt starkare de senaste åren, är tiden inne för svenskarna att lära sig vad riktiga dumplings är. Det finns oändliga variationer av dumplings i det kinesiska köket, vilket jag tror att många inte vet. Min förhoppning är också att fler ska våga testa att göra dumplings hemma. Svenskarna är ett matlagningsintresserat folk, men kunskapen om kinesisk mat och måltidskultur är fortfarande förvånansvärt låg säger Henrik Norström, kreativ ledare, EAT.

Varje lektion avslutas med en middag där ni tillsammans äter de dumplings ni gjort. Dumplingmästarna Jiao Wang Hong Mei och Chen Xueqin sätter betyg på era dumplings och utser en vinnare. Priset är utrustning för att komma igång med dumplingtillverkningen hemma.

Dumplingmästarna är två av de kockar som EAT handplockat till sitt kök för att kunna servera genuin kinesisk mat av högsta kvalitet.


  • Instagram