DAGENS HUSMAN, WOK, NUDLAR, SALLAD, GRILL OCH BIBIMBAP

v.34 (21-25 aug)
Mån:
Tomatbräserad högrev med het bulgursallad, granatäpple och yoghurt

Wok: Räkor i gröncurry med kinesisk kål, grön chili och blomkål
Nudel: Bräserad biff hot pot med salladskål, ingefära och salladslök
Sallad: Falafel med harissa, avokado, kale, bladsallad och limeyoghurt (veg)
Grill: Grillad tandoorikyckling med indisk sallad, ångat ris och raita
Bibimbap: Fläskkarré, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tis:
Rostat kycklinglår med cashewnötsås, pak choi, ångat ris och koriander

Wok: Räkor i grön curry med kinesisk kål, grön chili och blomkål
Nudel: Bräserad biff hot pot med salladskål, ingefära och salladslök
Sallad: Falafel med harissa, avokado, kale, bladsallad och limeyoghurt (veg)
Grill: Grillad tandoorikyckling med indisk sallad, ångat ris och raita
Bibimbap: Fläskkarré, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Ons:
Biff à la Lindström med persiljesmör, frasig lök och rostad potatis

Wok: Räkor i black peppersås med kinesisk kål, grön chili och blomkål
Nudel: Bräserad biff hot pot med salladskål, ingefära och salladslök
Sallad: Falafel med harissa, avokado, kale, bladsallad och limeyoghurt (veg)
Grill: Grillad tandoorikyckling med indisk sallad, ångat ris och raita
Bibimbap: Fläskkarré, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tor:
Brödstekt torsk med sojabönor, syrlig potatispuré och brynt smör

Wok: Kalkonlår i spiskumminsås med limeblad, broccoli och paprika
Nudel: Rostad portabello i kryddig svampbuljong, tofu med rostad sesam (veg)
Sallad: Ishavsräkor, romansallad, salsa chilena, avokado, syrad kål
Grill: Grillad tandoorikyckling med indisk sallad, ångat ris och raita
Bibimbap: Fläskkarré, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Fre:
Mörbakad fläskkarré med BBQ-sås, ”salsa fresca” och rostad potatis

Wok: Kalkonlår i spiskumminsås med limeblad, broccoli och paprika
Nudel: Rostad portabello i kryddig svampbuljong, tofu med rostad sesam (veg)
Sallad: Ishavsräkor, romansallad, salsa chilena, avokado, syrad kål
Grill: Grillad tandoorikyckling med indisk sallad, ångat ris och raita
Bibimbap: Fläskkarré, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

v.35 (28 aug-1 sep)
Mån:
Bräserad högrev med rostade toamter, salvia, mandel och bönor

Wok: Kyckling i het jordnötsås med paprika, pak choi och rödlök
Nudel: Torsk i hetsyrlig buljong, chili, salladslök och koriander
Sallad: Koreansk biffsallad, glasnudlar, avokado, syrad kål och koriander
Grill: Pekingglaserade spare ribs med syrlig kålsallad och koriander
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tis:
Frasstekt fläskbog med ljummen sallad på morot och potatis, örtmajonnäs

Wok: Kyckling i het jordnötsås med paprika, pak choi och rödlök
Nudel: Torsk i hetsyrlig buljong, chili, salladslök och koriander
Sallad: Koreansk biffsallad, glasnudlar, avokado, syrad kål och koriander
Grill: Pekingglaserade spare ribs med syrlig kålsallad och koriander
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Ons:
Grillad kalvfärsbiff med ”pasta pesto”, zucchini och parmesan

Wok: Fläskkarré i kryddig bönsås, pak choi, koriander och fänkål
Nudel: Torsk i het och syrlig buljong, chili, salladslök och koriander
Sallad: Koreansk biffsallad, glasnudlar, avokado, syrad kål och koriander
Grill: Pekingglaserade spare ribs med syrlig kålsallad och koriander
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tors:
Kummel ”Sallad Niçoise” med krämig dressing, örter och levainkrutonger

Wok: Fläskkarré i kryddig bönsås, pak choi, koriander och fänkål
Nudel: Torsk i het och syrlig buljong, chili, salladslök och koriander
Sallad: Koreansk biffsallad, glasnudlar, avokado, syrad kål och koriander
Grill: Pekingglaserade spare ribs med syrlig kålsallad och koriander
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Fre:
Rostat kycklinglår med grillade tomater, myntasallad och tahiniyoghurt

Wok: Fläskkarré i kryddig bönsås, pak choi, koriander och fänkål
Nudel: Torsk i het och syrlig buljong, chili, salladslök och koriander
Sallad: Koreansk biffsallad, glasnudlar, avokado, syrad kål och koriander
Grill: Pekingglaserade spare ribs med syrlig kålsallad och koriander
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

v.36 (4-8 sep)
Mån:
EATs lasagne med tomatsås, parmesan och basilika

Wok: Rostad högrev i syrlig chilisås med broccoli och salladskål
Nudel: Mörkokt kycklinglår i sesamkryddad buljong med grön chili och böngroddar
Sallad: Frasstekt fläsksida med marinerad broccoli, avokado, kimchi och sojabönkräm
Grill: Flankstek med ljummen svampsallad, dragon och tryffelmajonnäs
Bibimbap: Kyckling, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tis:
Svartpepparbräserad fläskkarré med caesarsallad och rostad potatis

Wok: Rostad högrev i syrlig chilisås med broccoli och salladskål
Nudel: Mörkokt kycklinglår i sesamkryddad buljong med grön chili och böngroddar
Sallad: Frasstekt fläsksida med marinerad broccoli, avokado, kimchi och sojabönkräm
Grill: Flankstek med ljummen svampsallad, dragon och tryffelmajonnäs
Bibimbap: Kyckling, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Ons:
Lammfärsbiff med fetaost, tomater, oliver och basilika

Wok: Rostad högrev i syrlig chilisås med broccoli och salladskål
Nudel: Mörkokt kycklinglår i sesamkryddad buljong med grön chili och böngroddar
Sallad: Frasstekt fläsksida med marinerad broccoli, avokado, kimchi och sojabönkräm
Grill: Flankstek med ljummen svampsallad, dragon och tryffelmajonnäs
Bibimbap: Kyckling, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tors:
Pocherad sej med remoulad, primörer och kokt potatis

Wok: Räkor i sötsur buljong, rostade jordnötter, pak choi och koriander
Nudel: Asiatiska köttbullar med chilibuljong, paprika och purjolök
Sallad: Grillat kycklingbröst med kimchi, kale, rostad tomat och sesam- & korianderdip
Grill: Flankstek med ljummen svampsallad, dragon och tryffelmajonnäs
Bibimbap: Kyckling, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Fre:
Citrus- och pepparrostad ”Sansho” rostbiff med asiatisk sallad och sojadressing

Wok: Räkor i sötsur buljong, rostade jordnötter, pak choi och koriander
Nudel: Asiatiska köttbullar med chilibuljong, paprika och purjolök
Sallad: Grillat kycklingbröst med kimchi, kale, rostad tomat och sesam- & korianderdip
Grill: Flankstek med ljummen svampsallad, dragon och tryffelmajonnäs
Bibimbap: Kyckling, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg


  • Instagram