DAGENS HUSMAN, WOK, NUDLAR, SALLAD, GRILL OCH BIBIMBAP

v.50 (11-15 dec)
Mån:
Rödvinsbräserad högrev med sidfläsk, champinjoner, syltlök och krossad King-Edward

Wok: Räkor i sötsursås, rostade jordnötter, pak choi och koriander
Nudel: Sichuanpepparkryddad portabello i svampbuljong, böngroddar, pak choi VEG
Sallad: Hoisinrostad anka med picklad gurka, kale, avokado och limedressing
Grill: Spishalstrad ingefärsmarinerad lax med mynta, dragonmajonnäs och grillad zucchini
Bibimbap: Oxkind, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tis:
Rostat kycklingbröst med cashewnötsås, pak choi, ångat ris och koriander

Wok: Räkor i sötsursås, rostade jordnötter, pak choi och koriander
Nudel: Sichuanpepparkryddad portabello i svampbuljong, böngroddar, pak choi VEG
Sallad: Hoisinrostad anka med picklad gurka, kale, avokado och limedressing
Grill: Spishalstrad ingefärsmarinerad lax med mynta, dragonmajonnäs och grillad zucchini
Bibimbap: Oxkind, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Ons:
Lammfärsbiff med kapris, rödlök, rostad potatis och aioli

Wok: Räkor i sötsursås, rostade jordnötter, pak choi och koriander
Nudel: Sichuanpepparkryddad portabello i svampbuljong, böngroddar, pak choi VEG
Sallad: Hoisinrostad anka med picklad gurka, kale, avokado och limedressing
Grill: Spishalstrad ingefärsmarinerad lax med mynta, dragonmajonnäs och grillad zucchini
Bibimbap: Oxkind, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tor:
Smörstekt kycklingbröst med rostad blomkål, sweet chilisås och ångat ris

Wok: Pepparbiff med het ”chili garlic” kinakål, purjolök och sesam
Nudel: Torsk i hetsyrlig buljong, chili, salladslök och koriander
Sallad: Friterad tofu ”house spices” med picklad tomat, avokado och chilimajonnäs (VEG)
Grill: Spishalstrad ingefärsmarinerad lax med mynta, dragonmajonnäs och grillad zucchini
Bibimbap: Oxkind, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Fre:
Grillad fläskkarré med ångad pak choi, sojaviniagrette, koriander och rostade nötter

Wok: Pepparbiff med het ”chili garlic” kinakål, purjolök och sesam
Nudel: Torsk i hetsyrlig buljong, chili, salladslök och koriander
Sallad: Friterad tofu ”house spices” med picklad tomat, avokado och chilimajonnäs (VEG)
Grill: Spishalstrad ingefärsmarinerad lax med mynta, dragonmajonnäs och grillad zucchini
Bibimbap: Oxkind, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

v.51 (18-22 dec)
Mån:
Högrev Texas chili med picklad lök, majschips, bönsalsa och gräddfil

Wok: Kyckling i het jordnötssås med paprika, pak choi och rödlök
Nudel: Rostad portabello i kryddig svampbuljong, tofu med rostad sesam (VEG)
Sallad: Frasstekt fläsksida med marinerad broccoli, avokado, kimchi och sojabönkräm
Grill: Sejrygg med smörstekt skogssvamp, lantägg, rökt sidfläsk och citronmajonnäs
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tis:
Mörkokt högrev med dragonmajonnäs och rostad rotselleri- och potatis

Wok: Kyckling i het jordnötssås med paprika, pak choi och rödlök
Nudel: Rostad portabello i kryddig svampbuljong, tofu med rostad sesam (VEG)
Sallad: Frasstekt fläsksida med marinerad broccoli, avokado, kimchi och sojabönkräm
Grill: Sejrygg med smörstekt skogssvamp, lantägg, rökt sidfläsk och citronmajonnäs
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Ons:
Oxfärsbiff med gröna ärtor, lingon, potatisstomp och sky

Wok: Kyckling i het jordnötssås med paprika, pak choi och rödlök
Nudel: Rostad portabello i kryddig svampbuljong, tofu med rostad sesam (VEG)
Sallad: Frasstekt fläsksida med marinerad broccoli, avokado, kimchi och sojabönkräm
Grill: Sejrygg med smörstekt skogssvamp, lantägg, rökt sidfläsk och citronmajonnäs
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tor:
Brödstekt torsk med sojabönor, syrlig potatispuré och brynt smör

Wok: Fläskkarré i black peppersås med kinesisk kål, grön chili och blomkål
Nudel: Spetskål i het och syrlig buljong, böngroddar, salladslök och koriander (VEG)
Sallad: Varmrökt lax med dillkräm, lantägg, avokado och surdegskrutonger
Grill: Sejrygg med smörstekt skogssvamp, lantägg, rökt sidfläsk och citronmajonnäs
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Fre:
Svartpepparrostad kycklinglår med BBQ-sås, ”salsa fresca” och rostad potatis

Wok: Fläskkarré i black peppersås med kinesisk kål, grön chili och blomkål
Nudel: Spetskål i het och syrlig buljong, böngroddar, salladslök och koriander (VEG)
Sallad: Varmrökt lax med dillkräm, lantägg, avokado och surdegskrutonger
Grill: Sejrygg med smörstekt skogssvamp, lantägg, rökt sidfläsk och citronmajonnäs
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

v.52 (27-29 dec)
Ons:
Pepparrostat kycklingbröst med sesamstekt broccoli, brynt smör och kokt potatis

Nudel: Gambas i rostad räkbuljong med kale, picklad paprika och chili
Sallad: Sesamfriterad fetaost med kimchi, avokado och chipotlemajonnäs (VEG)
Grill: Sichuanpepparkryddad flankstek med koriander glaze och chilibräserad kål
Bibimbap: Kyckling, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tor:
Mörbakad fläskkarré med smörstekt kål, chilimajonnäs och ångat ris

Nudel: Gambas i rostad räkbuljong med kale, picklad paprika och chili
Sallad: Sesamfriterad fetaost med kimchi, avokado och chipotlemajonnäs (VEG)
Grill: Sichuanpepparkryddad flankstek med koriander glaze och chilibräserad kål
Bibimbap: Kyckling, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Fre:
Grillad kalvfärsbiff med rostad zucchini, basilikamajonnäs och pinjenötter

Nudel: Gambas i rostad räkbuljong med kale, picklad paprika och chili
Sallad: Sesamfriterad fetaost med kimchi, avokado och chipotlemajonnäs (VEG)
Grill: Sichuanpepparkryddad flankstek med koriander glaze och chilibräserad kål
Bibimbap: Kyckling, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

v.1 (2-5 jan)
Tis:
Eats lasagne med tomatsås, parmesan och basilika

Wok: Kycklinglårfilé med black peppersås, paprika och purjolök
Nudel: Tempurafriterad portabellosvamp i sesamkryddad buljong med grön chili och böngroddar (VEG)
Sallad: Chilirostad anka med avokado, kimchi, kale och korianderdip
Grill: Kycklingbröst med svampsallad, rostad potatis och tryffelmajonnäs
Bibimbap: Fläskkarré, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Ons:
Mörbakad högrev ”house spices” tomatsallad, kimchimajonnäs och rostad potatis

Wok: Kycklinglårfilé med black peppersås, paprika, och purjolök
Nudel: Tempurafriterad portabellosvamp i sesamkryddad buljong med grön chili och böngroddar (VEG)
Sallad: Chilirostad anka med avokado, kimchi, kale och korianderdip
Grill: Kycklingbröst med svampsallad, rostad potatis och tryffelmajonnäs
Bibimbap: Fläskkarré, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tor:
Lammfärsbiff med fetaost, tomater, oliver och basilika

Wok: Räkor i chiligarlicsås med kinesisk kål, grönchili och blomkål
Nudel: Ångade ”shrimp cakes” med skaldjursbuljong, kale, koriander och chiliolja
Sallad: Örtgrillad zucchini med kimchi, avokado och kikärtsdip (VEG)
Grill: Kycklingbröst med svampsallad, rostad potatis och tryffelmajonnäs
Bibimbap: Fläskkarré, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Fre:
Svartpepparbräserad fläskkarré med stekt spetskål, örtmajonnäs och rostad potatis

Wok: Räkor i chiligarlicsås med kinesisk kål, grönchili och blomkål
Nudel: Ångade ”shrimp cakes” med skaldjursbuljong, kale, koriander och chiliolja
Sallad: Örtgrillad zucchini med kimchi, avokado och kikärtsdip (VEG)
Grill: Kycklingbröst med svampsallad, rostad potatis och tryffelmajonnäs
Bibimbap: Fläskkarré, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

v.2 (8-12 jan)
Mån:
Högrev ”Texas chili” med tomatsalsa, majschips, gräddfil och koriander

Wok: Fläskkarré ”Chinese BBQ” med salladskål, morot och broccoli
Nudel: Gambas i rostad räkbuljong med kale, picklad paprika och chili
Sallad: Sesamfriterad tofu med kimchi, avokado och chipotlemajonnäs (VEG)
Grill: Grillad tandoorikyckling med indisk sallad, ångat ris och majskräm
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tis:
Svartpeppargrillad fläskkarré, tomatsallad, chilimajonnäs och rostad potatis

Wok: Fläskkarré ”Chinese BBQ” med salladskål, morot och broccoli
Nudel: Gambas i rostad räkbuljong med kale, picklad paprika och chili
Sallad: Sesamfriterad tofu med kimchi, avokado och chipotlemajonnäs (VEG)
Grill: Grillad tandoorikyckling med indisk sallad, ångat ris och majskräm
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Ons:
Marockansk oxfärsbiff med mangosalsa, koriander och ångat ris

Wok: Fläskkarré ”Chinese BBQ” med salladskål, morot och broccoli
Nudel: Gambas i rostad räkbuljong med kale, picklad paprika och chili
Sallad: Sesamfriterad tofu med kimchi, avokado och chipotlemajonnäs (VEG)
Grill: Grillad tandoorikyckling med indisk sallad, ångat ris och majskräm
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tor:
Mörbakad högrev med svampsallad, kokt potatis och örtmajonnäs

Wok: Ingefärsrostat kycklinglårfilé i kinesisk curry med paprika och purjolök
Nudel: Sichuanpepparkryddad portabello i svampbuljong, böngroddar, pak choi VEG
Sallad: Grillad lax ”teryaki” med avokado, kale, bladsallad och ingefärsdressing
Grill: Grillad tandoorikyckling med indisk sallad, ångat ris och majskräm
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg
Fre:
Rostad kycklingbröst med grillade tomater, bulgursallad och tahiniyoghurt

Wok: Ingefärsrostat kycklinglårfilé i kinesisk curry med paprika och purjolök
Nudel: Sichuanpepparkryddad portabello i svampbuljong, böngroddar, pak choi VEG
Sallad: Grillad lax ”teryaki” med avokado, kale, bladsallad och ingefärsdressing
Grill: Grillad tandoorikyckling med indisk sallad, ångat ris och majskräm
Bibimbap: Anka, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

v.3 (15-19 jan)
Mån:
Pulled pork med het bönsalsa, koriander och gräddfil

Wok: Rostad högrev med het tobansås, kinakål, purjolök och carlipeppar
Nudel: Tunnskuren pepparbiff i kryddig svampbuljong, pak choi med rostad sesam
Sallad: Örtgrillad spetskål med kimchi, avokado och het kikärtskräm VEG
Grill: Pekingglaserade spare ribs med asiatisk cole slaw, koriander och lime
Bibimbap: Oxkind, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tis:
Smörstekt kycklinglår med dijonsenap, dragon och svamp

Wok: Rostad högrev med het tobansås, kinakål, purjolök och carlipeppar
Nudel: Tunnskuren pepparbiff i kryddig svampbuljong, pak choi med rostad sesam
Sallad: Örtgrillad spetskål med kimchi, avokado och het kikärtskräm VEG
Grill: Pekingglaserade spare ribs med asiatisk cole slaw, koriander och lime
Bibimbap: Oxkind, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Ons:
Grillad kalvfärsbiff med ”pasta pesto”, zucchini och parmesan

Wok: Rostad högrev med het tobansås, kinakål, purjolök och carlipeppar
Nudel: Tunnskuren pepparbiff i kryddig svampbuljong, pak choi med rostad sesam
Sallad: Örtgrillad spetskål med kimchi, avokado och het kikärtskräm VEG
Grill: Pekingglaserade spare ribs med asiatisk cole slaw, koriander och lime
Bibimbap: Oxkind, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Tor:
Brödstekt torsk med sojabönor, syrlig potatispuré och brynt smör

Wok: Fläskkarré i kryddig bönsås, pak choi, koriander och fänkål
Nudel: Sojapicklat lantägg med svampbuljong, tofu, sesam och pak choi (VEG)
Sallad: Grillat kycklingbröst med kimchi, kale, rostad tomat och sesam- och korianderdip
Grill: Pekingglaserade spare ribs med asiatisk cole slaw, koriander och lime
Bibimbap: Oxkind, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg

Fre:
Kryddglaserad kycklinglår ”BBQ” med ingefärssyltad pumpa och koriander
Wok: Fläskkarré i kryddig bönsås, pak choi, koriander och fänkål
Nudel: Sojapicklat lantägg med svampbuljong, tofu, sesam och pak choi (VEG)
Sallad: Grillat kycklingbröst med kimchi, kale, rostad tomat och sesam- och korianderdipp
Grill: Pekingglaserade spare ribs med asiatisk cole slaw, koriander och lime
Bibimbap: Oxkind, sesamgurka, böngroddar, koreansk kålsallad och krämbakat ägg


  • Instagram